Det är lätt att fotografera

Jag hade länge funderat på att skaffa mig en bättre kamera än den relativt enkla som jag haft under några år. Den var ju lättskött, men den hade sina begränsningar. Framför allt var zoomningsmöjligheterna ytterst begränsade. När vi var vid Hornborgasjön tillsammans med bekanta för något år sedan, lyckades jag inte fånga de dansande tranorna så som jag hade velat, medan de andra i sällskapet kunde visa upp eleganta närbilder.

Därför blev jag mycket glad, när jag för ett år sedan fick en riktigt bra kamera. Nu var det roligare att fotografera under vandringar och cykelturer. När vi rastade vid en sjö söder om Ulricehamn, upptäckte jag en liten fågel på en sten en bit ute i vattnet. Att på det avståndet avgöra vad det var för någon fågel, gick inte. Så jag tog fram kameran och zoomade. När jag kollade resultatet på datorskärmen, såg jag att den fågel som jag varit så nyfiken på visade sig vara en sädesärla. Något snopet.

Det har blivit ett och annat besök i fotoaffären för att ställa frågor om den här kameran. Sist var jag där för att fråga om hur jag skulle få bort en del menyalternativ, som låg kvar på skärmen. – Tryck på displayknappen, blev svaret. Snopet ännu en gång. Men man lär sig väl med tiden.

Rolf Bååth

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *