Hem   »   Golfturnering

Golfturnering

Golfturnering mellan Aktiva Seniorers föreningar

Ingen förening har anmält intresse för att arrangera det traditionella FAS-mästerskapet i golf, varför vi åtminstone gör ett uppehåll med tävlingen i den ursprungliga formen. Kanske återkommer den i samband med årsstämman i Alingsås 2022. Istället vill vi höra om intresset för en utslagsturnering mellan föreningarna som ett sätt att öka kontakterna mellan våra olika föreningar.

När vi vet hur många föreningar som vill vara med gör vi en spelordning där närliggande föreningar möter varandra i första omgången. Därefter ökar avståndet, men vi försöker minimera resorna. Matcherna spelas på en bana ungefär mitt emellan de två föreningarna. Föreningarna kan även komma överens om att spela på en av föreningarnas hemmabana, men då utgår vi från att deltagarna delar på green-feen. Tävlingen genomförs i par som bästboll match. Det innebär att utgången på varje hål bestäms av det bästa nettoresultatet i varje par. Med tanke på att föreningarna är olika stora och har olika många golfintresserade bestämmer föreningarna sinsemellan hur många par som ska delta. Antalet bestäms av den förening som ställer upp med minst antal par. Minsta antalet par är dock fyra. Damer och herrar spelar tillsammans. Segrande förening går vidare till nästa omgång.

Detaljerad information med spelordning, datum, handicapberäkning mm skickar vi ut när vi vet om intresset är tillräckligt stort för att genomföra turneringen.

Om din förening vill vara med i denna turnering ber vi om din anmälan senast 6 maj till ake.sundby@web.de med uppgift om kontaktman (e-post och tfn). Undrar du över något kan du ringa mig på 070-2794745.