Förbundet Aktiva Seniorer (FAS) är en ideell organisation med syfte att främja seniorers kulturella och andra gemensamma intressen. Förbundet är riksomfattande och bygger på lokala föreningar. För närvarande finns det omkring 50 föreningar med tillsammans över 20 000 medlemmar. Vi bygger vår verksamhet på medlemmarnas kunskap och engagemang. Vi är religiöst, partipolitiskt och pensionärsfackligt obundna.

Bild från Syditalien

En resa i syditaliens vackra landskap och Medelhavsdietens fantastiska smakvärld Apulien- Basilicata – Kalabrien. En upplevelseresa i ett förtrollande landskap. Vi upplever Apuliens magi och Gudarnas Kust, en av Italiens vackraste; vi besöker Matera, en av världens äldsta städer; vi beundrar mästerverken Riacakrigarna i Museo Archeologico Nazionale i Reggio Calabria och spökstaden Pentedattilo. Vår upplevelse berikas med en matlagningslektion och en “Doftpromenad”, en lunch med svärdsfisk i Scilla och fina kockars specialiteter: överallt finner vi den mest utsökta gastronomin och autentiska gästvänligheten. Dessa och många andra är ingredienserna i denna oförglömliga färd.

Anmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. OBS!  2 platser har blivit lediga p.g.a. avbokning. Anmäl omgående om intresse finns att åka med. 

Läs mer: Höstresa Syditalien 2019  (pdf)

 

Bild framsidan på Stjernsunds slott

...resan till Stjernsund och Vättern som så överrumplande fick ställas in i maj. Nu var allting med oss Aktiva Seniorer Uppsala, även det sensommarbehagliga vädret.

Fotograf: Vivi-Anne Almgren

Läs mer på föreningen Aktiva Seniorer Uppsalas hemsida!

 
Vill Du/Ni bli medlem,
kontakta Er närmaste förening
Klicka på loggan!

Bli medlemsförening

Bli medlemsförening!

Aktuellt från föreningarnas hemsidor

Vi finns på ...

Texter och bilder med personer på Förbundet Aktiva Seniorers hemsida
De bilder och texter som skickas till webmastern förutsätts vara godkända (samtycke begärd) att bli publicerade på förbundets hemsida! Om någon inte vill vara med på en bild eller text, som redan är publicerad på hemsidan, så var vänlig meddela webmastern, så tas den bort.

Webmaster