×

fel

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but /baathsman/tagluff/ is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

Nu har vi gjort vår artonde tågluff i Europa, sedan vi började ta oss fram på detta sätt 1990. Då räknar jag in inlandsbanan Östersund - Gällivare, nordkalottresa med tåg, båt och buss samt bussluff på Irland. I början var vi djärva och improviserade hela tiden, men numera är vi försiktiga och planerar allt i förväg med hjälp av Deutsche Bahn, när det gäller tågresorna, och booking.com, när det gäller logi.

I år var alla hotellbokningarna mycket lyckade med undantag för ett hostel i Rijeka. För 50 Euro kan man kanske inte begära så mycket, men att i trettiogradig värme ta sig och bagaget upp till fjärde våningen i ett hisslöst hus blev ett plågsamt minne. Rummet bestod i stort sett av en himmelssäng och hade elinstallationer, som skulle ha fått Arga snickaren att krevera.

{gallery}/baathsman/tagluff/{/gallery}

Årets höjdpunkt i mer än en bemärkelse var den lilla turistorten Baska längst i söder på ön Krk i nordvästra Kroatien. Här fanns en två km lång strand med salta bad och en strandpromenad kantad av restauranger och glasscaféer. Och så vandringsleder inte att förglömma med vyer som fick oss att hisna.

Hisna gjorde vi också i Maribor, när vi vandrade i Pohorje, där utförsåkarna kör världscup på vintern. Här vågade vi oss på att åka den branta kabinbanan och vi tänkte som Stenmark på sin tid. Dä ä bar å åk.

Rolf Bååth


Bååthsmans funderingar

Rolf Bååth

Rolf Bååth

Sekreterare
Förbundsstyrelsen

E-post

Senaste kommentarerna