När FAS i Borås i början av oktober firade sitt tjugoårsjubileum, stod den göteborgska musikgruppen Vier Brillen för underhållningen. På låtrepertoaren stod bl a Tio timmar i Ullared, där man beskrev en mans vånda under besöket i köptemplet. Själv fnissade jag något besvärat under framförandet av låten. Vi hade nämligen inte klarat av höstens traditionella resa till Ullared ännu.

En gråmulen fredag kom vi så iväg och som vanligt tog vi en paus med medhavd fika någon mil före Ullared för att samla kraft inför uppgiften.

Parkeringsplatserna hade börjat fyllas, när vi kom fram, och en och annan bilist cirklade runt, runt närmast varuhuset i hopp om det plötsligt skulle dyka upp en tom plats. Själva parkerade vi bilen lite längre bort, försåg oss med kundvagn och närmade oss det välkända huset.

Väl inne i huset tog vi fram vårt hemliga vapen, inköpslistan. Inga spontana impulsköp här inte. När vi besökte varuhuset de första gångerna, fick vi armbåga oss fram bland hyllorna med småbarnskläder för att handla till barnbarnen. Nu är den tiden borta, och nu börjar vi med tvättmedel och schampo. Nej, inga plastpåsar som är omöjliga att öppna och inte den där hopplösa plastfolion, som bara trasslar men som ändå heter gladpack. Det heter den väl för att fabrikanterna flinar åt konsumenternas problem att få folion användbar.

Nu ropar man i högtalaren att vagn 3422 försvunnit vid leksaksavdelningen. Ja, vi har inte sett den. Vi har fullt sjå att försöka hitta fram till fotoalbumen. Vi är nämligen gammalmodiga nog att komplettera vårt digitala fotoarkiv med uppklistrade sidor i album. Vi hittar våra album och söker sedan efter den senaste Så mycket bättre- skivan. Men där är ju de där korsordspennorna, som är så bra att ha. - Skall vi inte köpa fyra? - Nej två räcker.

Julens alla tomtar i allehanda material hoppar vi över. Mänskliga tomtar är faktiskt bättre. Vagn 3422 är fortfarande efterlyst. Men vi handlar diskmedel och stryker det från listan efter avklarat köp. Hudkräm och tandkräm och kopieringspapper hittar vi också. Men var är Varma koppen? Det borde finnas bland livsmedlen, och det gör det också. Men plötsligt står jag med en vildsvinskorv i handen. Det blir så, när man handlar vilt i Ullared.

Rolf Bååth


Bååthsmans funderingar

Rolf Bååth

Rolf Bååth

Sekreterare
Förbundsstyrelsen

E-post

Senaste kommentarerna