I november 2014 hade en av mina funderingar rubriken "På drift med SJ". Sedan dess har jag åkt med tåg mellan Borås och Norrköping för att delta i förbundsstyrelsens möten vid fem tillfällen, och resorna har fungerat på ett som man säger tillfredsställande sätt. Men hemresan från Norrköping vid det senaste mötet blev en ful plump i SJ-protokollet.

Efter en sedvanligt god hotellfrukost går jag i snålblåsten till centralstationen och upptäcker snart att tåget, som skall ta mig till Katrineholm, redan står på spår 3 b. Punktligt 8.38 går det lilla lokaltåget i väg. Jag tar upp DN:s kulturdel - jag skriver inte detta för att inge er föreställningen att jag är en s k kulturman - eftersom jag hann köpa tidningen i Pressbyrån före avresan. Tåget lunkar fram och min läsning blir inte störd. Men nu närmar vi oss Katrineholm, och en röst talar om att X2000 som jag skall byta till inte kommer att avgå 9.21 utan först 9.38. Jag räknar ut att mitt byte i Skövde kanske ändå kan gå i lås, men jag vet inte vad som väntar.

På den ändlösa perrongen i Katrineholm vandrar jag sakta fram och tillbaka, och den digitala högtalarrösten mässar sitt budskap om avgång 9.38. Men plötsligt förändras allt. Avgången kommer inte att ske förrän 10.10. Det är visst fel signal eller är det kanske signalfel som har orsakat förseningen. Jag inser att plastmackan i bistrovagnen får bytas ut mot något ätbart på Katrineholms station, och jag förflyttar mig till stationshuset. Där informerar en skylt om att det skall finnas en resebutik. Oj, tänker jag, där kanske jag kan få hjälp med den fortsatta resan. Men någon resebutik finns inte längre trots skyltningen, och jag känner mig lurad av SJ. Jag tröstar mig med en mugg kaffe och en ostsmörgås, prydligt förpackad i en liten brun papperspåse. På displayen på väggen läser jag den nya avgångstiden 10.10. Det är alltså gott om tid, och efter fikat tar jag fram en medhavd gammal klassiker från min hylla för olästa böcker, Hjalmar Bergmans Clownen Jac. Plötsligt hör jag den konstgjorda rösten tala om att X 2000 strax kommer in. Vad nu då? Klockan är ju bara någon minut över 10. Ännu en gång har SJ lurat mig.

X2000 skall föra mig till Skövde, och eftersom jag missar den tänkta anslutningen där, talar man om att 11.33 går det ett tåg från Skövde till Falköping, Alingsås och Göteborg. Jag börjar fundera över om det tåget stannar i Herrljunga, för  i så fall kan jag kanske byta där och komma fortare hem än att åka till Alingsås för att byta till Boråsbussen, som det står på min biljett.

När vi kommer fram till Skövde, går jag därför in i stationshuset, men inte heller där finns det någon resebutik. Däremot står några farbröder och pratar under en skylt med texten "Stationsvärdar". Jag bestämmer mig för att störa en av herrarna och framför mitt ärende. Då får jag veta att tåget som avgår 11.33 bara går till Falköping. Där får jag byta för att komma vidare, och då kan jag gå av i Herrljunga. -  Men du måste lösa ny biljett, tillägger mannen triumferande, för det här är Västtåg. Jag känner mig lurad av SJ igen, och fräser: - Det tänker jag inte göra.

Konduktören på Falköpingståget beklagar att han inte blivit informerad om förseningen, men han tror på mig och jag får åka med. Jag får också veta att jag skall gå av i Herrljunga och inte i Alingsås. Snabbt byte i Falköping, och snart är jag i Herrljunga, och på vägen dit har jag fått uppleva stopp både i Stenstorp och Floby. Mycket spännande!

Jag går av i Herrljunga. Nu är det bara 40 minuters väntan, tills Boråståget avgår, och på perrongbänken hinner jag både läsa slut min klassiker och äta den medhavda apelsinen. Tack för fruktfatet på frukostbordet! Jag ringer hem för att berätta att jag hunnit till Herrljunga.

När hustrun hämtar mig på Borås Central, berättar hon att jag fått ett mail från Västtrafik.  Då jag sedan öppnar det, får jag veta att tåget från Falköping beräknades komma till Alingsås två minuter efter att det min buss gått därifrån. Med lite god vilja hade jag alltså kunnat gå av där i stället och tagit min buss till Borås. Så nu är jag även lurad av Västtrafik!

Rolf Bååth


Bååthsmans funderingar

Rolf Bååth

Rolf Bååth

Sekreterare
Förbundsstyrelsen

E-post

Senaste kommentarerna