Så har förbundsstyrelsen återvänt till Cinderella igen. Ja, återvänt är kanske fel ord, eftersom fem av den nuvarande styrelsens åtta ledamöter inte var med, då det begav sig den 1 april 2014. Men för oss andra tre var det ett återseende. Samma hyttkorridor, men hytten kändes trängre. Fläkten i hyttaket susade som förut, och mörkret bakom gardinen var lika åländskt som förra gången.

Konferensrummet var sig likt, och satt man vänd mot fönstren, kunde man utan att tappa möteskoncentrationen njuta av utsikten, när båten stävade fram genom den stockholmska skärgården. Vid kaffepausen kunde man konstatera att kaffet sedan sist hade kompletterats med småkakor, varför jag inte hade behövt inhandla den där lilla chokladkakan som tilltugg.

Kvällens buffémat var lika riklig som vanligt, men antalet gäster var ganska få fast högljudda. Två äldre farbröder pratade på bakom min rygg, och en bit bort skrek ett barn, så det lät som misshandel. Men det var våra öron, som blev misshandlade i stället.

Att Mariehamn var sig likt, kunde jag konstatera under min timslånga morgonpromenad, som sammanföll med sopbilens tidiga körningspass. Men till centrum kom jag inte den här gången heller. Får ha en bättre karta nästa gång. Då skall jag dessutom ha med mig kamera, så att jag kan fotografera den där shopens skylt med flexibla öppningstider.

Rolf Bååth


Bååthsmans funderingar

Rolf Bååth

Rolf Bååth

Sekreterare
Förbundsstyrelsen

E-post

Senaste kommentarerna