Ännu en Cinderellaresa med förbundsstyrelsemöte har lagts till handlingarna. Jag hade tagit med mig kamera för att fotografera under min morgonpromenad i Mariehamn, men jag hade för lite tid på mig, så jag hann inte så långt i den åländska staden. Dessutom var vädret mulet och ganska trist. Men på eftermiddagen kom solskenet under resan tillbaka till Stockholm, vilket framgår av bilden ovan. För hade jag nu tagit med kameran, fick jag väl använda den också.

Efter bussfärd förbi Slussen, som såg ut som om den utsatts för bombanfall, kom jag till Stockholms central. Köpte en DN i Pressbyrån för att hinna ikapp tidningsläsandet hemma och lyckades hitta en ledig sittplats i jättehallen. Jag vecklade upp tidningen och konstaterade att den innehöll två stora reklambilagor, som jag genast förpassade ner i den stora papperstunnan intill. Strax kom en tiggare och röjde undan tidningsbladen för att hitta något användbart. Jag kände mig som om jag gjort något olämpligt. Här kastade jag ointressanta tidningssidor, som sedan ligger i vägen för den som söker efter något bättre.

Men jag fick snart annat att tänka på, för nu skulle jag gå till det kära spår 10, där jag väntat på tåget mot Göteborg så många gånger. Men den här dagen skulle tåget ta mig till Borås utan att jag behövde byta. Jag hade nämligen haft turen att åka under en dag, då tågen till Göteborg p g a banarbete inte körde över Alingsås utan över Borås. Fast det låtsades man inte om på displayskylten vid spåret. Och när jag väl hittat min plats på tåget, förkunnade displaytexten i vagnen mycket riktigt att tåget skulle göra uppehåll i Alingsås. Man hade väl inte orkat programmera om informationen för fyra dagars banarbete. Men tack och lov, så var tågpersonalen omprogrammerad och kunde ge rätt besked om hur tåget skulle gå. Dessutom meddelade man att eftersom en del regionaltåg var inställda, var det extra mycket folk på tåget, och sa lade rösten till "så nu blir det mysigt till Katrineholm" .

Och nog blev det mysigt, trångt i alla fall. I bistron var alla sittplatser upptagna av regionalresenärerna, så visst var det mysigt. Men efter Katrineholm tog mysigheten slut.

Tåget körde direkt till Herrljunga, men där blev det stående. Efter ett tag fick vi veta att man väntade på lokföraren, som var på väg till Herrljunga med ett försenat tåg. Någon annan tågchaufför verkade inte finnas tillgänglig. Men den efterlyste lokföraren kom till slut, och sedan kunde tåget så småningom rulla in på Borås C för första gången sedan 2007, då SJ drog in den dagliga direktförbindelse mellan Borås och Stockholm, som funnits under några år. Och ingen i Borås protesterade, eftersom man var fullt upptagen med planerna för en ny järnväg, den s k Götalandsbanan, som ingen varken då eller nu vet om den blir av.

Rolf Bååth


Bååthsmans funderingar

Rolf Bååth

Rolf Bååth

Sekreterare
Förbundsstyrelsen

E-post

Senaste kommentarerna