Utanförskap var ett ord som lanserades i den politiska debatten för ett antal år sedan. För mig har ordet numera fått en speciell innebörd. Jag tänker på den elektronikpräglade tillvaro, som vi lever i. Som sportintresserad missar jag inte SVT:s Sportnytt varje kväll, men varje  kväll drabbas jag av utanförskap. Studiojournalisten pratar nämligen alltid om evenemang, som kan följas i appen, Vad då för app? Själv har jag en gammaldags mobil, som bara kan användas för SMS och telefonsamtal. I sanningens namn måste jag bekänna att den dessutom används tämligen sällan.

Nu inför julen blir mitt elektroniska utanförskap ännu tydligare, eftersom jag överhopas av fördelaktiga erbjudanden. Jag kan köpa fingervantar för mobilen, men det blir knappast någon bra investering för mig, eftersom min mobil endast används inomhus de få gånger den är i bruk. Dessutom har vi ett fungerande uppvärmningssystem, vilket innebär att vi inte behöver ha vantar inomhus.

Julgran har vi införskaffat, en sådan där gammaldags gran med barr, som faller av i bästa fall(!) mellan jul och nyår. Det kanske beror på hur vi vattnar. Och nu har man inom elektronikvärlden tänkt även på detta. Jag kan nämligen köpa ett bevattningsalarm till julgranen. Det spelar musik, när julgranen behöver vattnas. Vad det är för slags musik framgår inte av reklamerbjudandet. Kan det vara Händels Vattenmusik?

Rolf Bååth


Bååthsmans funderingar

Rolf Bååth

Rolf Bååth

Sekreterare
Förbundsstyrelsen

E-post

Senaste kommentarerna