Det är lika bra att konstatera att min relation till snö är komplicerad. Finns det något härligare än att ta en promenad eller göra en skidtur i ett landskap som är fyllt av solgnistrande snö? Den värsta uppförsbacke blir överkomlig. när jag sakta trampar framåt med eller utan skidor på fötterna. Jag behöver ju bara se mig omkring bland de snöhöljda träden eller kanske rikta blicken mot den klarblå himlen. Och det är snön som ger denna fantastiska lyckokänsla.

Nu är det morgon. Enligt klockan skall det ha börjat ljusna, men på andra sidan köksfönstren vräker blötsnön ned. Trappan är dold av ett decimetertjockt snölager. Kan det gå att få fram kvasten för att sopa undan framför brevlådan, så att jag kan hämta morgontidningen? Hur skall jag ta mig ner till lokalbussen, jag som måste till styrelsemötet i FAS just i dag? Att ta ut bilen är väl inte att tänka på, eftersom plogtraktorn inte kommer att bli synlig de närmaste timmarna.

Två helt olika scenarier med en gemensam nämnare - snö. Tur att man snabbt förtränger det besvärliga alternativet, för hur skulle man överleva utan att glädjas åt den där efterlängtade soliga vinterdagen?

Rolf Bååth


Bååthsmans funderingar

Rolf Bååth

Rolf Bååth

Sekreterare
Förbundsstyrelsen

E-post

Senaste kommentarerna