På min fiktiva lista över tänkbara resmål har Mallorca stått ganska långt ner. Jag har sett framför mig ändlösa stränder med solstekta turister, turister, som förflyttat sig mellan stranden och hotellens restauranger och barer. Men på senare år har jag blivit mer och mer övertygad om att det finns natur och sevärdheter som man bör besöka på ön. Och nu har jag varit på Mallorca under två solstänkta och fantastiska veckor.

Det fanns verkligen mycket att se på ön. Lokalbussar förde oss in till Palmas underjordiska resecentrum, och därifrån kunde man fortsätta med tåg eller fjärrbussar till alla områden på ön. Här fanns det pittoreska trätåget upp till Soller i nordväst, här gick bussen till de mystiska grottorna i sydost, här kunde man ströva i Alcudias gamla bebyggelse, och här kunde man besöka marknaderna i Inca och Santanyi.

Men visst låg badstranden där och väntade med ett vatten som var mellan 20 och 25 grader varmt. Och eftersom vi bara hade 200 meter dit, så blev det dopp på morgnar och kvällar, när man inte behövde tränga sig fram mellan solstolar och parasoller. Den härliga strandpromenaden lockade till vandringar och cykelturer.

Så var det ju den där lilla supermarketen, där jag köpte "two baguettes" varje morgon. Handlaren höll på med att veva ner markisen, men så fort han fick syn på mig, gick han in och plockade fram de varma baguetterna. När jag sista dagen talade om att nu skulle jag "go back to Sweden", sträckte han fram handen, tackade och sa "bye, bye".

Rolf Bååth


Kommentarer   

# Sv: Ännu en ö i MedelhavetInger Bond 2018-07-23 14:43
Härlig liten reseberättelse! Man riktigt känner hur du upplevde resmålet.
Svara | Svara med citat | Citera

Bååthsmans funderingar

Rolf Bååth

Rolf Bååth

Sekreterare
Förbundsstyrelsen

E-post

Senaste kommentarerna