Förbundet Aktiva Seniorer

På fotot ser vi till vänster segraren Bo Ceder och till höger tävlingsledaren Christer Johansson

Måndagen den 8 juli kom det 40 taggade golfare till Orresta GK, som ligger mellan Enköping och Västerås. Vi hade tur med ett perfekt golfväder och en bana i fint skick.

Det blev en spännande tävling där till slut Bo Ceder från Enköping stod som vinnare av det fina vandringspriset.

På kvällen åt vi en gemensam middag med prisutdelning.

Hoppas någon klubb runt Alingsås vill arrangera nästa års tävling 6-7 maj.

Hör av er till Christer Johansson, tel 070-2820685 eller mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

På fotot ser vi till vänster segraren Bo Ceder och till höger tävlingsledaren Christer Johansson.

Text: Christer Johansson, Aktiva Seniorer Enköping
Fotograf: Gunilla Gabrielsson

Ny information om FAS-Golfen 8-9 juli 2019

OBS! Vi har fått in synpunkter från deltagare bl. a. gällande tidig start andra dagen efter trerätters middag. Upplägget har därför modifierats enligt nedan (ändringar markerade med rött).

FAS-Golfen har nu under ett antal år genomförts i formatet två dagars slaggolf på två banor i A- och B-klass. Antalet startande har under de två senaste åren minskat i sådan utsträckning att, om denna utveckling fortsätter, det inte känns meningsfullt att fortsätta med arrangemanget.

Vi ger nu tävlingen en chans med ett upplägg som mer lägger tonvikten vid social samvaro och utbyte med medlemmar från andra föreningar, och mindre vid själva tävlingsmomentet. Vi spelar två dagar på en bana. Själva tävlingen går av stapeln dag 1 och spelas som slaggolf i en klass. Första start är klockan 10. På kvällen äter vi en gemensam middag och förrättar prisutdelning. FAS-mästare och vinnare av vandringspriset blir den med bästa bruttoresultatet. Priser delas ut till de bästa nettoresultaten så långt pengarna räcker. Andra dagen ägnar vi åt sällskapsgolf från klockan 9.

Tur med vädret kan man säga att det var när årets FAS-golf skulle avgöras. Tävlingen spelades över två dagar på Koberg GK och Onsjö GK och spelformen var slaggolf.

Första tävlingsdagen möttes spelarna av en vykortsvacker bana och spegelblank sjö ute vid Kobergs Slott där 23 golfentusiaster från nio olika golfklubbar runtom i landet skulle tävla om Förbundets Vandringspris. Värmen steg till 26 grader men spelarna kämpade på, vattenflaskor fylldes och humöret var på topp.

Segrare och vinnare av vandringspriset 2018 blev Marie-Louise Johansson från Tortuna GK, Västerås, med 145 slag.

På andra plats kom Andras Juhasz från Ekarnas Golfklubb, Grästorp, med 147 slag.

På tredje plats kom Rolf Erlewing från Orresta Golfklubb, Västerås, med 149 slag.

Fullständiga resultat och reportage kommer att införas på Förbundets hemsida.

Resultat

Aktiva Seniorer Strängnäs har varit värd för årets golftävling den 29 – 30 augusti 2017. Tävlingen genomfördes första dagen på Strängnäs GK och andra dagen på Gripsholms GK i Mariefred. Det kom 39 deltagare alltifrån Haverdals och Ringenäs GK i söder till golfklubbar norr om Mälaren, Enköping, Vassunda och Orresta. Det var fint golfväder om än något blåsigt under andra dagen. De tävlande tycktes nöjda, särskilt med första dagens spel. Tävlingen spelades i A- och B-klass, där Ann-Britt Almqvist Enköpings GK vann i A-klassen och Sven Jansson Strängnäs GK vann i B-klassen. Totalsegrare blev Sven Jansson, som fick en inteckning i vandringspriset.

Bilder - klicka på Läs mer ... nedan!

Golfkommittén

Golfkommittén består av:

Christer Johansson, Enköping
070-282 06 85

Åke Sundby, Enköping
Förbundets representant