Förbundet Aktiva Seniorer

Surströmmingspremiär den 28 augusti 

Sånguppträdande Marcus Molin med dotter Melody

Efter sommaruppehållet var ett 90-tal medlemmar samlade för surströmmingspremiär den 28 augusti på Frånö F.H.

Ordförande Ralf Lundqvist hälsade gamla och nya medlemmar välkomna. Därefter var det dags att hugga in på den doftande delikatessen med tillbehör som dukats fram på borden.

Marcus Molin med dotter Melody stod för suverän underhållning, där Melody imponerade med sång, med låtar av bl.a. Carola, Lady Gaga och Kent m.fl.

Allsång med komp av Marcus och därefter kaffe och kaka.

Efter rungande applåder fick vi ett extra nummer av Marcus och Melody.

Avslutningsvis tackade Ralf alla som skänkt vinster till det dignande vinstbordet samt Katrin och Folkets hus-teamet för fin service.

Studiebesök Vårsta Diakonigård 25 oktober 

Klockan 06.59 den 16 maj lämnar jag Borås C per tåg för att tillsammans med fyra föreningskompisar bege mig till årets förbundsstämma i Karlskrona. Vi byter till Krösatåg i Emmaboda, och 10.17 kommer detta in på Karlskrona C helt tidtabellsenligt, vilket är viktigt för en tågnörd som jag. Via en grönskande Hoglands park tar vi oss upp för backen till Ronnebygatan, ett av stadens huvudstråk. Och på nr 37-39 ligger det anrika Hotell Statt, där Ing-Marie Noréen och Asta Andersson bildar mottagningskommitté. I vimlet skymtar även värden för stämman, karlskronaföreningens ordförande Lars Haller, som jag känner igen från stämman i Sundsvall.

Efter att åter deltagit i en förbundsstämma, intressant och soligt Karlskrona och vår förening där skall ha tack för allt arbete och trevligt mottagande, så har jag bara några kommentarer.

Den stora diskussionsfrågan på stämman skulle vara, Valberedningens status, villkor och uppgifter, men tyvärr så blev det ingen större diskussion eftersom allt blev fokuserat kring stadgeändringen där valberedningens arbete förtydligades.

Vi i den avgående valberedningen hade tagit fram en liten propå, som jag gärna vill vidarebefordra till alla våra föreningsstyrelser.

Reportage från förbundsstämmor 2006-2012