Boråsföreningen har varit på traditionell julmarknadsresa. I år var målet Huseby, som ligger 2 mil söder om Växjö. Ett trevligt fikastopp gjordes vid Apladalens kaffestuga utanför Värnamo. En knapp timme efter ankomsten till Huseby var det samling utanför slottet, och inne i byggnaden tog två guider emot besökarna, som fick veta hur den engelska släkten Stephens blev slottets ägare, och naturligtvis togs också den bekanta Husebyaffären på 1950-talet upp.

Guiderna hade mycket att berätta om slottets olika rum, biblioteket, salongerna, kuriosakabinettet, matsalen och sovrummen. Det kungliga sovrummet hade använts av både Oskar II och Gustav V. Efter guidningen gick vi till stallet, där julbuffén var framdukad. Sedan hade vi tre timmar på oss att mera systematiskt besöka alla montrarna. Hyvleriet var fullt av materbjudanden, medan hantverket höll till i snickeriet. Det fanns också ett trevligt växthus med olika julblommor. Andra byggnader med utställare var masugnen och gamla smedjan. Och var man inte däst efter julbuffén, gick det bra att köpa kaffe/te och kringla i brukshandeln

Rolf Bååth


Aktuellt från föreningarnas hemsidor

Texter och bilder med personer på Förbundet Aktiva Seniorers hemsida
De bilder och texter som skickas till webmastern förutsätts vara godkända (samtycke begärd) att bli publicerade på förbundets hemsida! Om någon inte vill vara med på en bild eller text, som redan är publicerad på hemsidan, så var vänlig meddela webmastern, så tas den bort.

Webmaster