Föreningen Aktiva Seniorer i Borås har besökt Falkenbergs Fotomuseum inrymt i den gamla biografen Olympia från 1910. Efter kaffe och frallor berättade Rolf Håkansson om bl.a. Lennart Nilssons svartvita bilder, som Gillis Häägg gjort om till färgbilder. Filmen om Snoddas visades också.

Efter lunch på Strandbaden och en promenad ut på piren för att njuta sol, vind och vatten gick färden till Mostorps Gård i Getinge. Gårdens ägare Peter von Braun berättade om slottet, som hans farfars morfar lät bygga på 1890-talet. Alla nötdjuren kunde man beskåda från traktorvagnen, som också passerade bisonhjorden med ett 20-tal stora och små djur. Alla kalvar slaktas och styckas på gården. Där säljs det mesta i gårdsbutiken eller i närområdet. I gårdsbutiken blev det tillfälle för den som ville att inhandla diverse delikatesser.

Eftermiddagskaffet avnjöts på Suseå chokladfabrik. Där fanns också möjlighet att handla goda praliner mm.

Vid pennan Birgit Nilsson
Vid kameran Gunnie Bertilsson

Se fler bilder på hemsidan!

Aktuellt från föreningarnas hemsidor

Texter och bilder med personer på Förbundet Aktiva Seniorers hemsida
De bilder och texter som skickas till webmastern förutsätts vara godkända (samtycke begärd) att bli publicerade på förbundets hemsida! Om någon inte vill vara med på en bild eller text, som redan är publicerad på hemsidan, så var vänlig meddela webmastern, så tas den bort.

Webmaster