Tidigt på tisdagsmorgonen den 16 maj avgick Bybergs Buss med ett 50-tal Aktiva Seniorer i Kramfors med destination Oslo för att delta i firandet av Norges Nationaldag den 17 maj.
Kl. 9.00 på onsdagen startade paraden på Karl-Johans gata och med den stora musikkåren i spetsen defilerade sedan skolklass efter skolklass, 123 skolor, upp mot slottet och förbi 10-tusentals åskådare som kantade gatan. Musik, drillflickor, unga o gamla i vackra nationaldräkter, flaggor, stolthet, nationalyra!
Paraden varade i 4 timmar. En upplevelse!

Sightseeing med buss o guidning på torsdagen. Besök på det vackra Rådhuset där Nobels fredpris årligen utdelas, förbi det nya Operahuset som kostat över 4 miljarder kronor. Promenad i Vigelandsparken, tusentals statyer, Holmenkollen och den gigantiska hoppbacken där många idrottare har inhöstat pokaler o medaljer. Lunch i genuin miljö.

Tiden går fort när man har roligt och helt plötsligt var det fredag morgon och dags för hemfärd. Info från Sylvia under resans gång över platser som vi passerade, ett stopp på Zornmuseet i Mora med guide. Efter 12 timmars bussfärd var vi då framme i Kramfors, alla jättenöjda efter en trevlig resa och till sist ett tack till Sylvia som sett till att allt fungerat och till vår chaufför Kalle som lotsat oss med säker hand.

Besök föreningens hemsida här!


Aktuellt från föreningarnas hemsidor

Texter och bilder med personer på Förbundet Aktiva Seniorers hemsida
De bilder och texter som skickas till webmastern förutsätts vara godkända (samtycke begärd) att bli publicerade på förbundets hemsida! Om någon inte vill vara med på en bild eller text, som redan är publicerad på hemsidan, så var vänlig meddela webmastern, så tas den bort.

Webmaster