Hem   »   Nya förbundsstyrelsen

Nya förbundsstyrelsen

Ny förbundsstyrelse nu vald

Vid den skriftliga ”stämman” bifölls valberedningens förslag till ny styrelse med sex ledamöter. Nästan hela styrelsen är ny. Endast en ledamot kvarstår. Ett konstituerande möte hölls söndagen den 20 september och därmed har alltså den nya styrelsen tillträtt.

Här följer en kort presentation av styrelseledamöterna.

Ny ordförande är den tidigare vice ordföranden Åke Sundby, Enköping. Han är civilekonom och har arbetat nästan hela sitt yrkesliv inom Sandvik och Atlas Copco. Vad Åke inte vet om sågtänder är inte värt att veta. Gick med i Aktiva Seniorer 2014 och har varit ordförande i Enköping sedan 2016. Är övertygad om att det administrativa verktyget Mina Aktiviteter kan underlätta för de flesta föreningar att förenkla hantering av anmälningar, medlemsregister, ekonomi och massutskick. På fritiden spelar han golf, padel och bridge och provar vin.

Uppgiften som förbundssekreterare tas över av Lilian Nilsson, Skövde. Hon har en bakgrund som sekreterare, utbildare, projektledare och avdelningschef bl a inom Ica. Medlem sedan 2014. Efter att ha varit vice ordförande är hon nu ordförande i Skövde sedan 2019. Fritidsförfattare, trädgårdsnörd, kultur och böcker. Deltar gärna i föreningens aktiviteter. Intresserad av kundrelationer och utvecklingsfrågor i alla former.

Håkan Olsson, Sundsvall är ny kassör. Har jobbat med redovisning i hela sitt yrkesliv, sedan 1973 som redovisningskonsult. Medlem i Aktiva sedan 2016 och i föreningsstyrelsen sedan förra året. Har en mängd förtroendeuppdrag i bla OddFellow och kyrkofullmäktige. Är också kassör i en vägsamfällighet. På fritiden är det natur och friluftsliv som drar.

Leif Johansson, Örebro, har under en tid varit adjungerad till förbundsstyrelsen. Som ordinarie ledamot tar han nu hand om IT-frågor med ansvar för hemsidan och utbildning. Mina Aktiviteter ligger även Leif varmt om hjärtat. Civilt har han arbetat många år som IT-konsult. Medlem i Örebroföreningen sedan 2013. Numera IT-ansvarig och kassör i föreningen. En föreningsmänniska ut i fingerspetsarna med uppdrag för föreningar i Örebro med omnejd. Tar gärna en golfrunda när tiden medger.

Bror-Erik Lundin, Uppsala, blir ledamot utan egen portfölj, som det hette förr. Arbetade som bankman i över 40 år. Medlem sedan 2006. Var ordförande två år för 10 år sedan. Nu projektledare för införandet av Mina Aktiviteter i Uppsala. Av erfarenhet vet vi att det är klokt att ha en back-up till olika poster inom styrelsen. På det viset är man väl rustad med Bror-Erik som styrelsemedlem.

Kontaktuppgifter till styrelsen och uppgifter om övriga funktionärer finns under fliken Förbundet/Styrelse och funktionärer på hemsidan.